• Студентські та учнівські квитки державного зразка

    Студентські та учнівські квитки державного зразка

    З 2001 року всі навчальні заклади в Україні зобов'язані видавати студентські та учнівські квитки єдиного державного зразка, виготовлені на основі фотокомпютерной технології, вид і технологія виготовлення затверджені Міністерством освіти і науки України.
  • Документи про освіту

    Документи про освіту

    Харківський регіональний Центр "Студсервіс" з 2003 року надає інформаційні послуги з формування баз даних учнів і випускників навчальних закладів Харківської області всіх видів підпорядкування і власності, а також всіх рівнів акредитації і забезпечує навчальні заклади Харківської області України документами про освіту, студентськими, учнівськими квитками державного зразка згідно законодавства України.
  • Сучасні технології в освіті

    Сучасні технології в освіті

    Харківський регіональний центр "Студсервіс" з 2007 року є ліцензіатом по впровадженню Автоматизованої системи керування вищим навчальним закладом АСК "ВНЗ" і Автоматизованої системи "Школа"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

МОН зацікавлено, щоб більше компаній, на кшталт Plagiat.pl, співпрацювало з Міністерством для вдосконалення антиплагіатних перевірок, – Лілія Гриневич

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з компанією Plagiat.pl, що дасть можливість українським вишам протягом 5 років безоплатно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату, зокрема з робіт, виконаних різними мовами. Підписання меморандуму відбулося сьогодні, 23 лютого, в приміщенні МОН.

«Для МОН важливо створити умови для доступу вишів до сучасного інструменту та відповідних баз даних, які допоможуть у боротьбі з академічною недоброчесністю (плагіатом). У Меморандумі не надається жодного монопольного права чи якихось преференцій компанії Plagiat.pl, але ми отримуємо додатковий інструмент перевірки академічних текстів», – пояснила Лілія Гриневич.

Передбачається, що використання цього інструменту навчальними закладами (їх спецрадами) є добровільним і формалізується у вигляді окремої Угоди між ЗВО та компанією Plagiat.pl. Університети зможуть підписати угоду протягом трьох місяців із дати підписання Меморандуму.

«МОН зацікавлено, щоб більше компаній, на кшталт Plagiat.pl, співпрацювало Міністерством для вдосконалення антиплагіатних перевірок. Ми закликаємо інші компанії виступати із аналогічними проектами на таких же чи навіть кращих умовах», – додала Міністр.

Для допомоги вишам меморандум передбачає, що працівники закладу зможуть пройти денний безкоштовний тренінг для ознайомлення з роботою бази. Університетам пропонують різні моделі використання продукту, включаючи таку, що не надає Plagiat.pl жодного доступу до власної бази (репозитарія).

У випадку отримання доступу до репозитарія ЗВО Plagiat.pl гарантує недопущення копіювання і використання його змісту в комерційних цілях.

Нагадуємо, що раніше заступник Міністра освіти і науки Юрій Рашкевич розповів, що процес затвердження нових Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності вийшов на фінішну пряму – документ пройшов усі потрібні погодження в ЦОВВах й днями буде внесений до Кабміну.

 

© 2016 Регіональний центр "Студсервіс"