У МОН розповіли про сайт, на який витратять 54 млн

Фахівці Міністерства освіти і науки розробили проект постанови Кабінету Міністрів «Про Національну освітню електронну платформу». Документ винесений для громадського обговорення, після чого буде направлений на розгляд уряду.

Запропоноване Положення визначає мету запровадження, основні завдання, функції, структуру та засади функціонування Національної освітньої електронної платформи.

Виходячи з тексту документа, основним інформаційним наповненням нової е-платформи стануть електронні підручники або їх електронні версії для школярів та педагогічних працівників.

Планується, що на сайті також публікуватимуться переліки е-підручників, переліки шкільних навчальних програм, переліки підручників та посібників, яким надано гриф «Рекомендовано МОН». Передбачається публікація державних освітніх стандартів, освітніх та навчальних програм та методичних матеріалів.

Також на платформі будуть опубліковані посилання на електронні освітні, наукові та інформаційні ресурси, а також інформація, що пов’язана із забезпеченням освітнього процесу.

Автори документа наголошують, що основними цілями створення нової е-платформи є технологічне забезпечення реформи середньої освіти «Нова українська школа», забезпечення учасників освітнього процесу сучасними електронними освітніми ресурсами та безоплатне забезпечення електронними підручниками.

Власником е-платформи стане держава в особі Міністерства освіти і науки.

У Міносвіти, коментуючи розроблене Положення, наголошують, що створення Національної освітньої електронної платформи дасть поштовх для розвитку ринку виробництва електронних освітніх продуктів і сервісів, сприятиме поширенню електронного навчання та формуванню цифрової компетентності учасників освітнього процесу в Україні.

Зауваження та пропозиції до проекту положення можна надсилати до 28 березня 2018 року за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

За інформацією Кабінету Міністрів, на створення національної електронної платформи заплановані видатки у розмірі 54,6 млн грн.

osvita.ua