Викладачі ЗНУ розкажуть студентам про те, як успішно підготувати міжнародний проект або виграти грант у програмі “Еразмус+”

Викладачі Запорізького національного університету склали курс лекцій на тему “Основи європейської проектної діяльності” у межах програми “Еразмус+”, який прочитають для студентів та аспірантів вишу. Слухачами лекцій стануть представники технічних і природничо-математичних спеціальностей, оскільки вони не вивчають дисциплін з європейських студій.

Програма курсу складається з 5 модулів, кожен з яких всебічно розкриває процес наукової та дослідницької діяльності відповідно до європейських вимог. Зокрема, студенти дізнаються, як знайти партнерів та підготувати документи для подачі заявки на участь у міжнародному конкурсі. Також учасникам допоможуть сформувати пакет документів для участі в одній із 6 програм академічної мобільності (Erasmus+), які реалізуються в ЗНУ.

Крім того, студентам розкажуть про програму наукових досліджень та інновацій “Горизонт 2020”, а також наведуть приклади успішно реалізованих проектів за цією програмою.

На завершення слухачів чекає заліковий модуль під час якого вони мають об'єднатися у групи та презентувати власні проекти для конкурсу “Епіцентр студентських ініціатив”.

Довідково. У 2017 році викладачі ЗНУ виграли грант на суму понад 27 тис євро за програмою “Еразмус+” напрям Жана Моне “Європейська проектна культура”. Виконавці проекту мають сприяти розвитку навичок та компетентностей молодих українських спеціалістів для партнерської роботи з організаціями ЄС.